Heeft u vragen? - Bel ons 0524 57 26 02

Garantie / Reparatie

De Cortina Ecomo Fietsbatterijen worden geproduceerd door Synergy-X bv. in Nederland. De garantie is uitsluitend van toepassing op door Synergy-X bv. geproduceerde fietsbatterijen. Een Synergy-X fietsbatterij is onder andere te herkennen aan het Synergy-X logo op het stickertje onder de achterlamp. Of de sticker met het serienummer en eancode aan de onderzijde van de fietsbatterij.

Wij zullen u goed en snel helpen:

Bent u bij ons geregistreerd als dealer, log dan in met uw dealeraccount en vul het garantie formulier in.
Bent u particulier, neem dan contact met ons op via mail hans@synergy-x.com of 0524572602.

Synergy-X bv test iedere Cortina Ecomo Fietsbatterij voordat deze onze fabriek verlaat. Iedere fietsbatterij wordt volledig geladen daarna volledig ontladen door gecontroleerde belasting en weer geladen tot ongeveer 50%. Dit hele proces duurt minstens 10 uren. Iedere fietsbatterij wordt gedurende dit proces gemonitord. De BMS wordt exact geprogrammeerd en per batterij gekalibreerd. De BMS wordt daarmee exact afgestemd op de energiecellen. In de BMS zijn productiedatum en serienummer vastgelegd.      

Synergy-X bv geeft 24 maanden garantie op materiaal en productie fouten. Deze garantie geldt uitsluitend voor de nieuwe Fietsbatterijen type XL-plus en XXL-plus.

Synergy-X bv geeft 24 maanden garantie op materiaal en productiefouten. Deze garantie geldt uitsluitend voor de refurbished Fietsbaterijen type XL,XXL,L en XL-plus. Na het verstrijken van de garantietermijn kunt u van Synergy-X een coulante houding verwachten.  

Deze garantie dekt volledig de kosten van materiaal en arbeid. De garantie dekt niet de kosten van vervoer van en/of naar ons reparatieadres te Coevorden.

Een fietsbatterij is een gebruiksartikel, de capaciteit van de fietsbatterij zal teruglopen door gebruik en door verjaring. Capaciteit vermindering is geen reden om een fietsaccu onder garantie te laten herstellen. Mocht de capaciteitsvermindering enorm zijn binnen 24 maanden dan kunnen wij de accu nauwkeurig voor u testen. Het gegenereerde testrapport zal de capaciteit aantonen. Mocht de capaciteit binnen 12 maanden meer dan 10% afwijken en binnen 12 tot 24 maanden meer dan 20%, dit ten opzichte van de initiƫle capaciteit, dan zullen we, afhankelijk van diagnose, de accu herstellen.

Er kunnen externe factoren van invloed zijn op de goede werking en levensduur van uw Fietsbatterij, voor de goede werking houdt u rekening met het volgende; 

  • Mag uitsluitend worden opgeladen door een Cortina Metco lader van 29,4 Volt bij 1,8Ah, deze lader is bij uw fiets geleverd. Ofwel een Synergy-X snel lader met 4 statusleds, 29,4 bij 2,8Ah.
  • Mag uitsluitend worden opgeladen vanaf 10 graden tot 40 graden Celsius boven 0. Ontladen met vorst tot 10 graden onder nul is geen probleem, echter niet verder dan 30% ontladen!
  • Als u de fietsbatterij meer dan 4 weken niet gebruikt dan laden of ontladen tot ongeveer 50%, controleer maandelijks de laadstatus, bij lager dan 30 % weer een beetje laden tot ongeveer 50%.
  • De fietsbatterij niet leeg wegleggen en daarna meer dan 4 weken niet gebruiken, door diepontlading kan de batterij onder een kritiek spanningsniveau van 20 Volt geraken, de cellen zullen direct enorm in capaciteit afnemen.
  • De Fietsbatterij niet aan de lader aangesloten laten, ook niet in de winter. 

TIP! Een fietsbatterij zal het langst meegaan als u de lading tussen 20 en 80% houdt, en als u de fietsbatterij vooral heel veel gebruikt!  

Open nooit de behuizing van de fietsbatterij, er bestaat kans op brand of explosie. Alleen Synergy-X kan de behuizing openen en componenten vervangen.

Als de fietsbatterij is gevallen tijdens het fietsen of tijdens vervoer buiten de fiets, raadpleeg dan direct uw Cortina dealer. Wij kunnen alle componenten van de fietsbatterij vervangen, ook de zwarte behuizing.

Manipuleer of verander nooit de BMS software, het interne programma is meest optimaal afgesteld op uw specifieke Batterij.